Keserű Művek logo

Gumilövedékes Fegyver

A Keserű Művek új gumilövedékes revolvere egy hazánkban ismeretlen, de nyugat-Európában széles körben használt megoldást alkalmaz: nagy kaliberű, lágy gumilövedéket használ. A 7,5 J alatti energiával kilőtt, könnyű, nagysebességű gumilövedék 0,3-2 méterről alkalmas nagy fájdalom okozására maradandó sérülés nélkül.

A 0,57 grammos, 10 mm átmérőjű lövedék több, mint 500 km/órás sebességgel becsapódva hirtelen nagy erővel üt, csíp, de a testbe nem hatol be.A szakértől vélemények szerint a 10 mm-es hatlövetű gumilövedékes revolver a jelenleg forgalomban lévő 7,5 J alatti torkolati energiájú ólomlövedékes lég- Illetve flóbert fegyvereknél lényegesen veszélytelenebb. Mivel a puha lövedék csak extrém esetben (pl. csőtorkolatról szemre leadott lövésnél) képes maradandó sérülést okozni. A lövedék 2 méteren túl energiájának jelentős részét elveszti, ezután hatása elhanyagolható. Anyaga, konstrukciója nem teszi lehetővé emberélet kioltására alkalmas éles fegyverré való alakítását

Közterületen viselése szabálysértés, azonban lakásban, magánterületen, telken stb. alkalmazható az érvényben lévő jogszabályok betartásával.

A gyártó és a forgalmazó a nem megfelelő tárolásból, viselésből és használatból eredő következményekért jogi és erkölcsi felelősséget nem vállal.

Technikai adatok
A fegyver adatai
Gyári típusszám V6F10G
Lövedék anyaga gumi
Kaliber 10 mm
Csőhossz 2,5", 3", 4"
Üres tömeg 730 g / 780 g / 850 g
Hossz 180 mm / 193 mm / 219 mm
Szélesség 36 mm
Magasság 135 mm
Elsütőszerkezet revolverező (DA/SA)
Tárkapacitás 6
Tárrendszer forgó
A lőszer adatai:
Gyári típusszám 11x6/10R
Meghajtás RWS 6mm Flóbert magnélküli lőszer
Lövedéktömeg 0,57 g
Maximális elméleti lövedéksebesség 163 m/s
Gyakorlati lövedéksebesség 140-160 m/s
Torkolati energia 7,5 Joule alatt